Tépett, cafatos, omlós-ropogós csirke - Így készül a pulled chicken

Ács Bori 2019. február 8.

A pulled pork az egyik legzseniálisabb recept, amit disznóhúsból készíteni lehet, de elég időigényes és viszonylag nehezen kiszámítható. Néha négy, néha hat óra is kell neki, ezért jó, ha van ugyanennek a technológiának egy gyorsított változata, ez pedig a pulled chicken.

Csirkecombból ugyanolyan jól elérhető az a jellegzetes, omlós, szaftos, mégis itt-ott ropogós állag, ami miatt ezt a műfajt annyira szeretjük. Az íze persze nem lesz annyira mély, mintha disznóhúsból készítenénk, de itt ez nem is annyira nagy baj, lehet ellensúlyozni erőteljesebb fűszerezéssel. Ugyanakkor a csirkecombos verzió már néhány óra alatt elkészíthető a sütéstől a cafatoláson át egészen a pirításig. 

Lehet szendvicsbe tölteni, ahogyan az eredetileg kinéz, de ugyanolyan jó egy adag édeskrumpli pürén, sült zöldségen, sőt, egy főzeléken is.

te_pet_csirke.jpg

A fűszerezés óriási teret enged a kísérletezésre, a klasszikus füstölt paprikás, paradicsomos, mézes világon túl akár fahéjat vagy kurkumát, csilit és mustárt is simán jól visel az a recept. Ahogy a disznós eredeti, ez is simán elkészíthető előző nap, akár nagy mennyiségben is, és napokig lehet enni különféle összeállításban.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8214605676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása