Tepsis brokkolis csirkemell tejfölös szószban – Könnyű, de laktató fogás

Sági Zsófia 2019. január 23.

Egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora, ami nemcsak rendkívül finom, hanem egészséges is. A tejfölös-tojásos szósz bolondítja meg az alapot, az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással.

Ennél egyszerűbb ebéd nincs a világon – az összecsíkozott csirkemellet és a rózsákra szedett brokkolit beledobjuk egy tepsibe, nyakon öntjük a tejfölös-tojásos szósszal, és fél óra alatt megsütjük. Amikor hullafáradtan hazaérek a munkából és ennék valami meleget, de nincs kedvem a gyorsan összedobható tésztaételekhez, ez a recept a tökéletes választás.

brokkoliscsirkemell.jpg

Lehet csak brokkoliból vagy karfiollal vegyesen készíteni, én így is-úgy is szoktam. Ha éppen húsmentes időszakomban vagyok, akkor a csirkemellet is kihagyom belőle, önmagában is nagyon finomak a sült zöldségek. A tejfölös szószba bármilyen fűszerkeveréket tehetünk, döntsük el, hogy mivel szeretnénk feldobni az ételt.

Se a húst, se a zöldségeket nem kell előfőzni vagy sütni, tökéletesen megpuhulnak a tejfölös szószban. A csirkemell gyorsan megsül, úgyhogy kb. 30 perc alatt készen is van a könnyű, de laktató fogás. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7514580470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása