20 perces tonhalas-paradicsomos tészta - Akár reggel is megfőzheted

Sági Zsófia 2019. január 16.

Ha se időnk, se kedvünk nincs a tűzhely mellett állni, akkor tökéletes választás lehet ez a 20 perc alatt készülő tonhalas-paradicsomos tészta. 

Ez most egy olaszos, paradicsomos-olívabogyós változat, amelyet legtöbbször spagetti- vagy pennetésztával tálalok, de most egy hirtelen jött ötlettől vezérelve farfalle-tésztát kínáltam mellé. Azt hiszem, szuper döntés volt, ezzel lett eddig a legjobb. 

tonhalasspagi.jpg

Amikor nem tudok elég időt fordítani a főzésre, nagyon jól jönnek az ilyen extra gyors receptek. Elég gyakran készítek tésztaételeket, hiszen, amíg a tészta kifő, addig jóformán a szósz is elkészül - persze ez attól is függ, hogy miből áll a szósz. Ezzel a tonhalas verzióval nem kell vacakolni, tényleg se perc alatt összedobható. 

Bár én konzervből készítettem, használhatunk hozzá valódi paradicsomot is, akkor viszont érdemes leforrázni a zöldséget, hogy a héja ne kerüljön bele a szószba, ugyanis az sokat ronthat az összhatáson. Illetve arra is érdemes odafigyelni, hogy a paradicsom sok levet fog engedni, úgyhogy tovább kell főzni a szószt, ha nem szeretnénk, hogy leveses legyen. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7214543956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása