Szuperegészséges, karcsúsító reggeli: avokádóban sült tojás

Sági Zsófia 2019. január 16.

Ha valami egészségeset ennél reggelire, ami sokáig eltelít, készítsd el ezt a tojásos avokádót. Egyszerű, gyorsan megvan, finom és tápanyagokban gazdag. Ezzel biztosan jól indul a napod.

Bár az avokádót legtöbben csak krémnek vagy salátának készítik el, sütve, főve és grillezve is zseniális étel. Az avokádó mellé - pontosabban bele - tojás kerül, ezen kívül már csak sóra és borsra van szükség, esetleg valamilyen tetszőleges fűszerkeverékre.

avokadobansulttojas.jpg

Az avokádós reggeli segítségével tényleg könnyebben fog indulni a nap, hiszen fehérjében, egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag ételről van szó.

Az avokádó tele van káliummal, még a banánnál is több van benne, illetve luteinben is bővelkedik, amely segít megelőzni a szem megbetegedéseit és szinten tartja a koleszterint. Bár az avokádónak magas a kalóriatartalma, a zsírok közül egészséges zsírokat tartalmaz, pontosabban egyszeresen telítetetlent, ez csökkenti az LDL-koleszterin szintjét a szervezetben.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8814547680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása