Roppanós réteg kívülről, nyúlós sajt belülről: a tökéletes mozzarellarúd receptje

Sági Zsófia 2019. január 12.

A rántott sajt, azon belül a rántott mozzarella az egyik nagy kedvencem. Isteni, nyúlós, forró sajt és ropogós, fűszeres bunda - ennél tökéletesebb nem is kell. 

A panírozáshoz használt liszt, tojás, morzsa mennyisége körülbelüli érték, a panírozás közben fogjuk látni, hogy mennyi kell hozzá. Duplán kell panírozni a sajtrudakat, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt a vékony rétegen keresztül. 

rantottmozzarella.jpg

Bár a recept szerint panko morzsába kell forgatni a sajtrudakat, én sokszor használok helyette egyszerű zsemlemorzsát. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya: a panko morzsa darabosabb, ezért ropogósabb végeredményt kapunk, nagyon jó a textúrája. Viszont éppen azért, mert darabos, nehezen ragad rá a sajtra, jól rá kell nyomkodni. A zsemlemorzsával egyszerűbb dolgunk van, szépen, egyenletesen fedi be a sajtot, viszont akkor le kell mondanunk a nagyobb, roppanós darabokról.

A sajtrudakat "kifaraghatjuk" egy nagy darab pizza mozzarellából, de vehetünk előre csomagolt mozzarellarudakat is, ez az úgynevezett mozzarella snack, amely majdnem minden nagyobb üzletben kapható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8614500986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása