A rántott sajt, azon belül a rántott mozzarella az egyik nagy kedvencem. Isteni, nyúlós, forró sajt és ropogós, fűszeres bunda - ennél tökéletesebb nem is kell.
A panírozáshoz használt liszt, tojás, morzsa mennyisége körülbelüli érték, a panírozás közben fogjuk látni, hogy mennyi kell hozzá. Duplán kell panírozni a sajtrudakat, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt a vékony rétegen keresztül.
Bár a recept szerint panko morzsába kell forgatni a sajtrudakat, én sokszor használok helyette egyszerű zsemlemorzsát. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya: a panko morzsa darabosabb, ezért ropogósabb végeredményt kapunk, nagyon jó a textúrája. Viszont éppen azért, mert darabos, nehezen ragad rá a sajtra, jól rá kell nyomkodni. A zsemlemorzsával egyszerűbb dolgunk van, szépen, egyenletesen fedi be a sajtot, viszont akkor le kell mondanunk a nagyobb, roppanós darabokról.
A sajtrudakat "kifaraghatjuk" egy nagy darab pizza mozzarellából, de vehetünk előre csomagolt mozzarellarudakat is, ez az úgynevezett mozzarella snack, amely majdnem minden nagyobb üzletben kapható.