A tejberizs sokak kedvence. Alapjáraton, teljesen üresen is isteni finom, de vaníliapudinggal felturbózva igazán különleges desszert lesz belőle. Szezonális gyümölcsökkel, fahéjjal, csokiforgáccsal díszíthetjük, de a'la nature is tökéletes.
A tejberizs főzése figyelmet igényel, ugyanis nagyon könnyen leég a rizs vagy kifut a tej. Úgyhogy maradjunk a közelében, kevergessük meg párszor, ne hagyjuk magára a készülő finomságot.
Ha a figyelem megvan, akkor nem tudjuk elrontani a tejberizst. Kicsit több tej, kicsit kevesebb pudingpor, egyik sem számít, maximum annyival hígabb vagy sűrűbb lesz a végeredmény, de az ízén ez mit sem változtat.
Sokan arra esküsznek, hogy egy kis víz is kell a tej mellé, én már próbáltam így is-úgy is, de nem éreztem jelentős különbséget, úgyhogy általában csak tejből készítem. Ha esetleg nincsen otthon annyi tej, amennyit a recept igényel, és csak 1-2 dl hiányzik, kipótolhatjuk azt a részt vízzel.
Bevallom őszintén, én jó édesen szeretem a tejberizst, de aki nem annyira, az először csak egy kis mennyiséggel keverje ki a pudingport, és utólag, amikor már majdnem készen van a rizs, lehet még cukrot adni a desszerthez.
Fotó: Shutterstock