Isteni lencsesaláta maradékból: erőt ad az új évre - Meg persze pénzt is

Sági Zsófia 2019. január 1.

Nem megszokott lencsesaláta-recept, de mindenképpen megéri kipróbálni. Oregánó, petrezselyem, zöldhagyma és olívabogyó is kerül a lencse mellé, azonban ez a szokatlan párosítás több mint jó.

A lencsét balzsamecetes-citromleves öntetben marináljuk, ettől lesz a saláta igazán különleges. A fűszerek és zöldségek is nagyon sokat dobnak rajta, a kaliforniai paprika édeskés íze tökéletesen ellensúlyozza a balzsamecet savasságát. 

lencsesalata.jpg

Friss petrezselymet télen is be tudunk szerezni, friss oregánót viszont már jóval nehezebb. Ha nem tudunk frisshez hozzájutni, akkor egy teáskanálnyi szárított oregánót tegyünk bele egy evőkanál olívaolajba, majd hagyjuk állni benne 10 percig. Utána ezt öntsük hozzá a salátához, intenzívebb lesz a morzsolt oregánó íze. Lencséből nyugodtan használhatunk maradékot is, az se baj, ha hagymával-babérlevéllel főztük, úgy is nyugodtan beletehetjük.

Ha nem annyira szeretjük a savanykás ízeket, akkor elég, ha csak citromlevet vagy csak balzsamecetet teszünk a salátába, illetve csökkenthetjük a mennyiségüket is. A kaliforniai paprikából pedig tegyünk többet, hogy hangsúlyosabb legyen az édes ellensúly. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914395944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása