Virslis partifalatok, amik jól felszívják az alkoholt

Sági Zsófia 2018. december 31.

Mindjárt itt az éjfél, este jönnek a vendégek, és még nem tudjuk, mivel kínáljuk meg őket? Készítsünk virslis partifalatokat! Gyorsan elkészülnek, extra finomak és az alkoholt is jól felszívják - ami nem utolsó szempont egy szilveszteri buli esetében.

Négy szupergyors receptet hoztam most nektek, tényleg annyira hamar elkészülnek, hogy akár mind a négyet meg tudjuk csinálni maximum másfél óra alatt. 

bundasvirsli.jpg

Az első a bundás virsli, más néven corn dog. Ennek a különlegességét az adja, hogy a tésztájába egy kis cukor is kerül, attól lesz tökéletes. Fontos, hogy a liszt, amiből a tésztája készül, fele-fele arányban legyen búzaliszt és kukoricaliszt, ha csak búzából csináljuk, nem lesz ugyanolyan az eredmény. 

Másik nagy kedvencem a leveles tésztába göngyölt virsli, mert még az előzőnél is egyszerűbb, mégis nagyszerű recept. Persze pepecselhetünk a tészta elkészítésével - kelt tésztával is isteni -, de ha a helyzet nem tűr halasztást, tökéletes lesz a boltival is. 

A virslisalátát sokféleképpen lehet készíteni, de én mindenhogyan imádom. Akkor a legjobb szerintem, ha jó sok hagyma kerül bele. A hagymát lehet ecettel vagy tejföllel párosítani, de én most egy lilahagymás-tejfölös-majonézes változatot hoztam nektek. A saláta mellé vegyetek bagettet, süssetek pogácsát, mindenféle péksüti mellé zseniális.

Ha esetleg ezek a receptek még nem győztek volna meg, akkor dobj össze egy gyors virslis muffint. A tészta hozzávalóit tegyük egy edénybe, keverjük össze, öntsük bele a formákba, tegyünk a közepükbe virslit. 20 perc munka, szuper eredmény. A receptet itt találjátok.

Fotók: Shutterstock, Sági Zsófia/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr114375769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása