Omlós és ropogós cafatos hús: így készül a tökéletes pulled pork

Ács Bori 2018. december 29.

Alapvetően sertéshús evő nemzet vagyunk, mégsem készítjük ezt a húsfélét úgy, ahogy mostanában a világon a legmenőbb, és ez nagy kár.

Pedig ebből a fajtából legalább elérhető jó minőség, és nem is olyan vészesen drága. Aki még nem próbálta, vegye lassúra, tépje cafatokra és pirítsa újra a megszokott sertéssültet, és nem fogja megbánni.

Az amerikai barbecue ikonikus étele mostanában lett ismert nálunk is, de messze nem terjedt el annyira, amennyire megérdemelné. Tulajdonképpen egy lassan sülő sertéshúsról van szó, amit, mikor megpuhult, kis cafatokra tépkednek és megpirítanak. Így egyszerre lesz omlós és ropogós, szaftos a hús. Eredetileg hamburger zsömlében érkezik, amerikai káposztasalátával a tetején, de mi már annyira szeretjük, hogy simán megesszük vasárnapi főételként.

dsc_3214.jpg

Az igaz, hogy kell hozzá egy kis türelem, és fontos az is, hogy jó fajta húst fogjunk ki. A legjobb előző nap elkészíteni, így nem kell sürgetni, és másnap talán még finomabb lesz. A legjobb, ha lapockából készül, de csináltam már combból is.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2714392012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása