Nem elég, hogy szenteste túltoltuk a bejglit és a rántott halat, másnap reggel még súlyosbítsunk a helyzeten egy jó adag édes kelt tésztával, komolyan? Igen, pontosan ezt fogjuk tenni.
Az amerikai fahéjas tekercs sokban különbözik a mi csigánktól: puha, gazdagon vajas kelt tésztából készül, a csigákat pedig nem szellősen, hanem szorosan egymás mellé szuszakolva sütik meg. Így kelés közben összetapadnak, magasak lesznek, és gyönyörűen foszlanak, ahogy széthúzzuk őket.
Ha karácsony reggelén nem akarok sokat melózni vele, akkor este állítom össze a tekercset, beteszem éjszakára a hűtőbe, és reggel sütöm ki. Így friss, langyos, illatos süteményre ébred a család, ami nemcsak felemelő, de igazán kényelmes dolog.
Egyébként is a fahéj már önmagában karácsony illatú, de nyugodtan húzhatunk lapot 19-re, és tehetünk bele mézeskalács fűszerkeveréket, kandírozott narancsot, vagy bármit, amitől még ennél is karácsonyibb lesz ez a sütemény.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors