A közel-keleti konyhát egyre jobban megszeretem, ráadásul mindaz, amit megismerek belőle annyira passzol a hétköznapjainkhoz is, hogy rögtön a repertoár állandó szereplőjévé válik a konyhámban.
A különböző sült padlizsánok, a hummusz és ez a joghurtkrém mind olyan egyszerű, könnyű receptek, amik nem csak különlegesek, de nagyon jól használhatóak a mindennapokban.
A labneh elkészítéséhez semmi nem kell egy kis joghurton kívül, mégis a legizgalmasabban savanykás, legkrémesebb krémsajt-mártogatós a világon. Szendvicskrémnek is tökéletes, de a legjobb előételnek, zöldségek és lepénykenyér mellé. Sokan így-úgy cifrázzák, turbózzák az alapreceptet zöldfűszerekkel, magokkal, fűszerkeverékekkel, ízes olíva olajokkal, de én így, a maga egyszerűségében szeretem. A legjobb, ha egy kis hummusz is van mellé.
Ne rettentsen el senkit a hosszú elkészítési idő, a munka körülbelül két perc lesz vele, nem több.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors