A világ legcsodálatosabb mártogatósához csak egy hozzávaló kell

Joghurt, meg egy kis türelem

Ács Bori 2018. december 1.

A közel-keleti konyhát egyre jobban megszeretem, ráadásul mindaz, amit megismerek belőle annyira passzol a hétköznapjainkhoz is, hogy rögtön a repertoár állandó szereplőjévé válik a konyhámban.

A különböző sült padlizsánok, a hummusz és ez a joghurtkrém mind olyan egyszerű, könnyű receptek, amik nem csak különlegesek, de nagyon jól használhatóak a mindennapokban.

A labneh elkészítéséhez semmi nem kell egy kis joghurton kívül, mégis a legizgalmasabban savanykás, legkrémesebb krémsajt-mártogatós a világon. Szendvicskrémnek is tökéletes, de a legjobb előételnek, zöldségek és lepénykenyér mellé. Sokan így-úgy cifrázzák, turbózzák az alapreceptet zöldfűszerekkel, magokkal, fűszerkeverékekkel, ízes olíva olajokkal, de én így, a maga egyszerűségében szeretem. A legjobb, ha egy kis hummusz is van mellé.

dsc_2976.jpg

Ne rettentsen el senkit a hosszú elkészítési idő, a munka körülbelül két perc lesz vele, nem több.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9214383180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása