Lágy körtés csokoládétorta liszt nélkül - Szétolvad a szádban

Ács Bori 2018. november 17.

Gombóc Artúr valószínűleg azt mondaná, hogy a csokoládéhoz minden nagyon passzol, ahogy Micimackó is úgy fogalmazna, bármihez tennénk: Köszönöm, jól. Na de az édes körte és a kicsit kesernyés fekete csoki tényleg zseniálisak együtt.

A legrégibb és legegyszerűbb változat, amiben párt alkotva főszerepelnek a Szép Heléna körtéje nevű desszert.  Ez egy nagyon szofisztikált édesség, párolt körtével és olvasztott étcsokoládéval: egyszerű, de nagyon elegáns. Most körülbelül ezekre az ízekre gondoltam, de sütemény és nem tányérdesszert formájába szerettem volna őket önteni. 

dsc_2732.jpg

Mivel az ötletadó desszertben csokoládéöntet szerepelt, valami nagyon lágy tésztát képzeltem el, így egy szimpla francia csokoládés piskótát készítettem. Ez annyiban különbözik az egyszerű piskótától, hogy vaj is van a tésztájában, a lisztet pedig darált mandula helyettesíti.

Fotók: Ács Bori/ Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714362881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása