Fokhagymával sült csirke - Krémes lesz a hagyma, ropogós a csirke bőre

Ács Bori 2018. november 17.

A sült fokhagyma íze és illata még a legelvetemültebb fokhagyma gyűlölőket is meghódítja. A sütőben édeskés, lágy péppé sülnek a héjukban hagyott gerezdek. 

Nagyon ijesztően hangzik ez a fokhagyma mennyiség egyetlen ételben annak, aki még nem próbálta, de nincs mitől félni, a fokhagyma nem ugyanazt az erős hatást vátja ki ebben az ételben, mint bármiben, amit a tűzhelyen készítünk. Ha pedig ráadásul csirke alá fektetjük őket, akkor ezt az édes, intenzív ízt, aminek meglepő módon szinte semmi köze nincs a nyers fokhagyma agresszív aromájához, mind átadja a csirkének is. A hús alatt összegyűlt fokhagymából kinyomkodható pépből pedig csodálatos szósz lehet, vagy egyszerűen csak úgy, ahogy van, kenegetni lehet hozzá, kinek hogyan tetszik.

dsc_2799.jpg

Többféle változata van ennek a receptnek, van, aki fehérbort önt a csirkék alá és zöldfűszerekkel spékeli meg az egészet. Nigella Lawson például nemcsak bort és fűszereket, de citromokat is tesz héjastul a húsdarabok közé, az is nagyon-nagyon jó megoldás. Készülhet egész csirkéből is vagy csak combból, de ha egészből sül, érdemes a hasát is telerakni fokhagyma gerezdekkel. 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6514365333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása