Szójás-mogyorós csirke, avagy gung bao, otthon - Jobb, mint a kifőzdében

Ács Bori 2018. november 12.

Mindenekelőtt muszáj leszögezni, hogy ez az étel biztosan nem illik pontosan semelyik kínai gasztronómiai kultúra receptúrjába, de ez nem baj.

Mert ugyanakkor elképesztően gyors, egyszerű és éppen csak annyira különleges, hogy még a gyerekek sem nyafognak a szokatlan ízek miatt, sőt, imádják. A szójaszósz sós és a gyömbér éppen a csípős határán álló friss íze kiválóan alkalmas arra, hogy elkezdjük őket a különlegesebb ízekhez szoktatni.

Ez a kínai gung bao egyszerűsített, gyerek szájhoz és finnyásabb felnőtt ízléshez igazított változata. Nem csíp, ezért ajánlott utólag megoldani a hozzá illő és kellő kapszaicin mennyiséget csilipehellyel vagy csiliszósszal, illetve persze annak, aki kizárólag csípőskedvelő közönségnek főz, már a gyömbérrel együtt érdemes az ételhez adni. 

dsc_2450.jpg

Mogyoró, szójaszósz, gyömbér, ezek mindenhol fellelhető alapanyagok, az egyetlen különleges hozzávaló a szecsuáni bors, de ezt sem nehéz beszerezni, rengeteg ázsiai vagy keleti fűszerboltban kapható.

Fotók: Ács Bori/Só és bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214359981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása