Birsalmás morzsasüti – Fél óra alatt kész van

Orbán Violetta 2018. november 10.

A morzsasütiket pofonegyszerű elkészíteni. Nem szükséges hozzájuk más, mint a szezonálisan kedvenc gyümölcsünk, amire rámorzsoljuk a lisztből, cukorból és vajból gyúrt tésztát. Ezek az alapanyagok bármelyik háztartásban megtalálhatók, de most egy extrafinom verziót mutatunk, juharsziruppal és almalével.

Amikor ősz közepére már unom az almát vagy a körtét, birsalmával készítem.  Nagyon egészséges gyümölcs, az összetevők közül pedig a fehér liszt is lecserélhető teljes kiőrlésűre.  

birsalmas-morzsasuti.jpg

A birs vásárlásakor fontos, hogy kemény, sárga színű darabokat válasszunk, ne pedig fonnyadt, barnásra színeződött héjút. Ha csak zöldes példányok kapni, az sem baj, csak pár hétig utóérlelni kell. A gyümölcs piheszőre senkit ne rettentsenek el, a frissen leszedett példányokat minden esetben molyhos réteg védi. Papírtörlővel vagy konyharuhával egyszerű letisztítani, majd a maradékot folyóvízben lemosni.

Az elkészült birsalmás morzsasüti önmagában is finom, de tökéletesen illik hozzá a vaníliás vagy a fahéjas fagyi is.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1714328681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása