A morzsasütiket pofonegyszerű elkészíteni. Nem szükséges hozzájuk más, mint a szezonálisan kedvenc gyümölcsünk, amire rámorzsoljuk a lisztből, cukorból és vajból gyúrt tésztát. Ezek az alapanyagok bármelyik háztartásban megtalálhatók, de most egy extrafinom verziót mutatunk, juharsziruppal és almalével.
Amikor ősz közepére már unom az almát vagy a körtét, birsalmával készítem. Nagyon egészséges gyümölcs, az összetevők közül pedig a fehér liszt is lecserélhető teljes kiőrlésűre.
A birs vásárlásakor fontos, hogy kemény, sárga színű darabokat válasszunk, ne pedig fonnyadt, barnásra színeződött héjút. Ha csak zöldes példányok kapni, az sem baj, csak pár hétig utóérlelni kell. A gyümölcs piheszőre senkit ne rettentsenek el, a frissen leszedett példányokat minden esetben molyhos réteg védi. Papírtörlővel vagy konyharuhával egyszerű letisztítani, majd a maradékot folyóvízben lemosni.
Az elkészült birsalmás morzsasüti önmagában is finom, de tökéletesen illik hozzá a vaníliás vagy a fahéjas fagyi is.
Fotó: Shutterstock