Parmezános sült répa - Köret krumpli és rizs helyett

Előételnek is tökéletes

Sági Zsófia 2018. október 27.

Amikor már meguntuk a tészta, rizs, krumpli hármast, mint köretet, akkor szoktunk elkezdeni párolt vagy sült zöldségeket készíteni. Azokat is fel lehet kicsit turbózni, tehetünk rájuk sajtot, fűszereket, vagy ehetjük őket valamilyen finom szósszal is. Erre a célra a répa szerintem a legjobb választás.

Alapból is nagyon szeretem a répát az édeskés íze miatt, de ha aranybarnára sütjük, akkor még intenzívebb lesz az ízhatás. Szuperül illik hozzá a parmezán, de egyébként bármilyen más sajttal is megszórhatjuk, ha nem szeretnénk parmezánra költeni, akkor tökéletes a trappista is. 

sultrepa.jpg

A répákat minél kisebbre kell vágni, legalább negyedekbe, de ha nagyok, akkor mehetnek akár nyolcadokba is. Lehetőleg ne legyen fás a répa, akkor nehezen fog átsülni, és az íze sem lesz az igazi. Bébirépából is készíthetjük, azzal lesz a legkönnyebb dolgunk. 

Ez az étel nemcsak húsok mellé mehet köretnek, hanem önmagában, előételnek vagy egyszerűen csak egy kis esti snacknek is zseniális. Készíthetünk mellé valamilyen öntetet is, egy tejfölös-zöldfűszereset, paprikásat, ketchuposat, a lehetőségek száma végtelen. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514308217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása