Aranysárga raguleves gríznokedlivel - A nagymamám receptje szerint

Sági Zsófia 2018. október 24.

Nincs vasárnap leves nélkül. Nálunk egy hétvége sem telhet el úgy, hogy ne lenne valamilyen forró, minden jóval telepakolt leves. Erről általában nagymamám gondoskodik, így ez a recept is tőle származik.

Mama szerint akkor jó egy leves, ha jó sokáig, alacsony lángon főzzük. Ezért ez a recept nem tartozik a 20 perc alatt elkészíthető ételek közé, viszont az előkészítése nagyon gyorsan megvan, és onnantól már nincs más dolgunk, csak kivárni, amíg elkészül. 

A nokedli szóról az embereknek általában valamilyen időigényes, macerás folyamat jut eszükbe, pedig ez a gríznokedli se perc alatt elkészül. Mivel levesbetétről van szó, ezért nem kell nagy mennyiséget készíteni belőle, így a levesbe is egy perc alatt bele lehet szaggatni. Ráadásul még az edény elmosogatása is sokkal kevesebb időbe telik, mint a lisztes társánál. 

raguleves.jpg

Ez a leves disznóhúsból készül, de természetesen el lehet készíteni csirkéből is, ha valaki inkább azt szereti. A levesbe nyáron mehet még friss cukorborsó is, akkor lesz a legfinomabb. 

Fotó: Saját

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1514295199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása