Zöldséges sült rizs - Tudnak valamit a kínaiak

15 perc alatt kész van

Sági Zsófia 2018. október 19.

Könnyed vacsora 15 perc alatt? Készíts zöldséges sült rizst! Se perc alatt kész van, nem üli meg a gyomrodat, és még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. 

Ha meghalljuk azt, hogy sült rizs, valószínűleg egy száraz köret jut eszünkbe, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Ez az étel tele van zöldségekkel és tojással, és az egész nyakon van öntve még szójaszósszal. Úgyhogy ez az ázsiai ízvilágú rizs cseppet sem ízetlen vagy száraz.

sultrizs.jpg

A másik tévedés az, ha ezt köretnek hívjuk. Ugyanis annyira tápláló és annyi minden van benne, hogy bőven megállja a helyét a főételek között is. Ráadásul készíthetjük csirkemellel vagy akár rákkal, az elkészítési idő sem nő meg sokkal, annyi csak a dolgunk, hogy a húst vagy a rákot lepirítjuk egy serpenyőben és utána hozzáadjuk a rizshez. 

A szójaszósz egy elmaradhatatlan hozzávalója ennek az ételnek, de az is nagyon jót tesz neki, ha osztrigaszószt vagy szezámolajat teszünk rá, viszont mivel ezek nem éppen olcsók, ezért el is hagyhatjuk őket. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514291933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása