Isteni szilvás galette, amit mindig megsütök: nem lehet elrontani

Orbán Violetta 2018. október 12.

A galette francia neve senkit ne ijesszen el, ez az egyik legkönnyebben elkészíthető sütemény, amit valaha is sütöttem, mégis nagyon tetszetős.

Csakis olyan összetevőkből áll, amelyeket a klasszikus magyar desszerteknél is használunk, és nincs szükségünk semmilyen formára, csak egy sütőpapírral bélelt tepsire.

szilvas-galette.jpg

Ősszel válogathatunk a gyümölcsökből, mikkel készíthetjük el, igazából szinte mindent szeret. Az én egyik nagy kedvencem a sokáig kapható szilva, de őszibarackkal, nektarinnal vagy más savanykás gyümölccsel is telitalálat. (Körtével is kipróbáltam már, de nekem nem annyira jött be ezzel a kevés cukrot tartalmazó tésztával.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314246093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása