Sárgarépából is készül egzotikus étel

Marokkói répasaláta, ha szereted az arab ízeket

SóBors 2018. október 7.

Sárgarépát egész évben lehet kapni, úgyhogy ezt a receptet bármikor bevetheted, amikor valami könnyű, de mégis egzotikus ízű salátára vágysz. Mármint, kinek mennyire egzotikus még az arab fűszerek ízvilága, ami a magyar konyhába olyan ügyesen beépült az utóbbi évtizedekben, szerencsére.

Ehhez a salátához tényleg csak sárgarépa kell, a csodás ízét a fűszerek adják. Oké, fűszernek vettem a citromot és a fokhagymát is, de hát minden fűszer, amivel ízesítünk, ugyebár.

marokkoi_repasalata.jpg

A szűk keresztmetszet ebben a receptben a korianderzöld, de egyik olvasónk a múltkor megírta, hogy szuperül lehet helyettesíteni répalevéllel. Dupla haszon, répa ugyanis pont kell ebbe az ételbe, nem is kevés, és ha szerencséd van, zöldjével együtt tudod megvásárolni.

Érdemes beszerezni a római köményt

A másik izgalom a római kömény lehet, mármint, ha nem tartasz otthon egyébként is. Sajnos, ezt nincs mivel helyettesíteni, vagyis persze bármit bármivel lehet, csak nem lesz olyan az íze, nagyon nem. A római kömény adja ugyanis a közel-keleti ételek összetéveszthetetlen aromáját. Érdemes beruházni egy csomagra, nem egy nagy költség, de sokáig kitart, és egy egészen új ízvilágba vezet be. A különböző delikátesz üzletekben próbálkozz.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914261907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása