Hagyományos brazil kókuszgolyó, ami már majdnem olyan, mint a Raffaello

Eredeti néven beijinhos

Belsőolga 2018. október 4.

A világon szinte mindenhol megvannak azok az édességek, amiket néhány alapanyagból, viszonylag kevés munkával összedobnak - általában ezek válnak hagyományos nemzeti eledellé. A brazil verzió kókuszból készül (mi másból), a neve beijinhos, de mi nevezzük csak nyugodtan brazil kókuszgolyónak!

A sűrített tejből készült golyók fellelhetők a világ több táján is, nemrég bemutattuk az indiai verziót, a tej pedát. Ez sem lesz sokkal bonyolultabb, a különbség nagyjából annyi, hogy itt nem őrölt mandulát, hanem kókuszt teszünk a sűrített, és még tovább sűrített tejbe, a végén pedig még több kókuszba forgatjuk a golyókat.

beijinhos.jpg

Külsőre tisztára úgy néz ki, mint egy Raffaello, egy hófehér csoda, de persze nem az. Természetesen, ha szeretnél, a közepére tehetsz hámozott mandulát, attól csak jobb lesz. A ropogós ostyától most eltekintünk.

Egyébként a legjobban akkor jársz, ha egyáltalán nem gagyi raffaellóként teszed a vendégek elé, hanem tradicionális brazil édességként, amit hagyományosan születésnapok alkalmával szoktak kínálni. Praktikusan gyerekzsúrokon, és akkor a gyereket is bevonhatod a gömbölygetésbe, hadd szokja!

Fotó: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2014266323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása