Így készül a hagyományos töltött káposzta

Sokáig, cserében jó sokáig eláll, és mindig finom

SóBors 2018. szeptember 7.

A töltött káposzta tipikusan az az étel, amiből mindenkinek megvan a saját, Föld kihűlése óta követett, és jól bevált receptje, viszont, amikor másét megkóstoljuk, azt szintén nagyon finomnak találjuk. Na jó, a miénk kicsit jobb, de "itt van ebben az az érdekes buké vagy állag, azt hogy csináltad?"

Ílymódon, a tökéletes töltött káposzta egyrészt szükségszerűen elérhetetlen, hiszen mindig van feljebb, másrészt milliónyi háziasszony tapasztalatából áll össze. Olyan, mint egy jó népmese vagy népdal: van egy csomó változata, és mind jó.

7813927_c19b26855a237e1a0b390fdc8d7a5cca_x.jpg

Mi most egyfélét mutatunk be, más választásunk úgy sincs. Oké, van, aki a töltött káposztára karácsonyi ételként gondol, ami persze jogos, hiszen jó sokáig eláll, és ki akarna karácsonykor naponta főzni, másrészt viszont azt a hatalmas, töltött káposztás fazekat valahol tárolni és hűteni is kell. Na, ilyenkor jön jól, hogy kint az egész atmoszféra egy nagy hűtőszekrény karácsonykor. Ezen kívül azonban semmi más nem indokolja, hogy csak karácsonykor főzzünk töltött káposztát.

Jól jön ilyenkor is

Ha így teszünk, akkor ugyanis az év többi részében krónikus töltött káposzta hiányban szenvedünk. Pedig nyugodtan lehet főzni szeptemberben meg áprilisban is töltött káposztát, ugyanolyan hálás közönsége lesz, és ugyanúgy csak egyre jobb lesz az ötödik melegítéstől. Legfeljebb a felét rögtön lefagyasztjuk, jól jön az még később. Töltött káposztára fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3513849584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása