Sütöttél már zöldbabot? Próbáld ki most!

Ha már unod a zöldbab főzeléket

SóBors 2018. augusztus 26.

Tavaly rendkívül jó volt a spárga termés, tavasszal spárgát ettünk spárgával. Lassan a meggyőződésemmé vált, hogy ez a friss ízű hajtás akkor a legfinomabb, ha sütőben sütjük meg. Most pedig, hogy itt a zöldbab szezon, eszembe jutott, mi lenne, ha ugyanígy készítenénk el? Siker.

Ahogy a zöldbabnak, a spárgának is nagyon jól áll a sütőben sütés. Annyi a titka, hogy jól meg kell locsolni olívaolajjal, és fokhagyma gerezdekkel, fűszerekkel együtt kell megsütni.

sult_zoldbab.jpg

Amikor elkészült, már csak meg kell csöpögtetni citromlével, egy kis só sem árt neki, és már kész is a sült zöldbab saláta. Melegen is finom, és hidegen is remek. Adhatunk hozzá koktélparadicsomot, lazíthatjuk salátalevelekkel, a finom, édeskésre karamellizált zöldbab mindenképpen isteni lesz.

Blansírozva finomabb

Sütés előtt a biztonság kedvéért érdemes blansírozni a zöldbabot. Ez azt jelenti, hogy a megtisztított zöldséget fél percre forró vízbe dobjuk, majd kiszedjük, és jeges vízben lehűtjük. Így már nem lesz teljesen nyers, de még roppanós marad, és sütés után is remek lesz az állaga.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614184813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása