Illatos szószban omlós csirke olasz-amerikai módra: a csirke piccata

SóBors 2018. augusztus 16.

Az olasz-amerikai ételek általában rendkívül népszerűek a világon, ami egyáltalán nem véletlen. A csirke piccata is pont egy ilyen fogás, hiszen ki ne szeretné a tejszínes-citromos szószban úszó, lágy, omlós, aranyszínű, csirkemellet?

A csirkemelleket eredetileg csak simán lisztben kellene megforgatni, mi viszont csavartunk egyet a recepten, és némi parmezánt is kevertünk a lisztbe, amitől még finomabb lesz a hús.

csirke_piccata.jpg

A sajtos mixtúrában megforgatott szeleteket - most jön a nagy találmány: vaj és olaj keverékében sütjük elő. Az olaj megakadályozza a vajat, hogy hamar megbarnuljon, a vaj pedig megakadályozza az olajat, hogy megégjen, igazi win-win szituáció, ráadásul az íze, az valami csodás lesz.

Így marad omlós a csirke

Természetesen nem szabad sokáig sütni, csak egy-egy percig mindkét oldalát. Utána úgyis betoljuk a sütőbe, a finom, illatos szósszal nyakon öntve, amitől belül is készre sül a csirke, így kapja meg végül a csodás, szaftos állagát. Próbáljátok ki bátran, imádni fogjátok!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1114168809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása