Az olasz-amerikai ételek általában rendkívül népszerűek a világon, ami egyáltalán nem véletlen. A csirke piccata is pont egy ilyen fogás, hiszen ki ne szeretné a tejszínes-citromos szószban úszó, lágy, omlós, aranyszínű, csirkemellet?
A csirkemelleket eredetileg csak simán lisztben kellene megforgatni, mi viszont csavartunk egyet a recepten, és némi parmezánt is kevertünk a lisztbe, amitől még finomabb lesz a hús.
A sajtos mixtúrában megforgatott szeleteket - most jön a nagy találmány: vaj és olaj keverékében sütjük elő. Az olaj megakadályozza a vajat, hogy hamar megbarnuljon, a vaj pedig megakadályozza az olajat, hogy megégjen, igazi win-win szituáció, ráadásul az íze, az valami csodás lesz.
Így marad omlós a csirke
Természetesen nem szabad sokáig sütni, csak egy-egy percig mindkét oldalát. Utána úgyis betoljuk a sütőbe, a finom, illatos szósszal nyakon öntve, amitől belül is készre sül a csirke, így kapja meg végül a csodás, szaftos állagát. Próbáljátok ki bátran, imádni fogjátok!
Fotó: Shutterstock