A csirkemell jó választás hétköznapi vacsorának, gyorsan elkészül, ha jól sikerült, másnap szívesen elvisszük egy dobozban könnyű munkahelyi ebédnek.
Ez a recept azért remek, mert a citromos-fehérboros mártás nem csak a rostokat dolgozza meg finoman, amivel arról gondoskodik, hogy a csirke garantáltan omlós legyen, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy ha betartjuk a sütési időt, garantáltan nem szárad ki.
Mellé pedig remekül passzol például egy adag rizs és némi zöldsaláta, amit össze is dobhatunk, amíg a csirke a sütőben készülődik. De jól áll neki a kuszkusz is, ami kedvenc villám-köretünk hétvégékre, csak nyakonöntjük a forró vízzel vagy alaplével, pár percet áll, és már készen is van, és még arra is lesz időnk, hogy némi apróra kockázott zöldséggel, és egy marék maggal gazdagítsuk. Nem kell nagyon elszállni, a tökmag vagy a napraforgó mag is jó hozzá, de persze a natúr kesu vagy pisztácia is szuper.
Mivel a citromos mártás is isteni finom, mindenképpen olyan köretet csinálnék mellé, ami egy kicsit fel tudja ezt venni, de ha nincs időtök, ezt a szerepet akár egy finom kenyér is be tudja tölteni!