A salátákban az a jó, hogy általában nincs velük sok teendő, de ha jól válogatjuk össze az alapanyagokat, az ízük, hát az valami fenomenális lesz. Ez a saláta pont ezt tudja.
A céklát sokan nem szeretik, de mivel borzasztóan egészséges, mégiscsak próbálják megszeretni. Ebben a salátában tutira menni fog. A magyar konyhában ugyan nem túl fantáziadúsan használjuk, leginkább savanyúságként fordul elő, az is főképp a menzákon, és, ha innen nézzük, érthető is, hogy miért nem nagy kedvenc a cékla. Ha viszont jól készítjük el, azzá válik.
Meg kell sütni, az a titka, így a benne lévő cukor karamellizálódik, és finom, édes ízt kap, mint minden más zöldség, amit a sütőbe toltunk. Ez után már csak pár finom falatot kell hozzákeverni ízesítésnek, és már kész is a remek saláta.
A titkos összetevő
Na jó, annyira nem is titkos, mert eláruljuk. A tetejére csöpögtessünk lime levet, ami egyrészt megelőzi, hogy az avokádó megbarnuljon, és egyébként is egységbe, harmóniába hozza a cékla, a rukkola, a kéksajt, az avokádó és a dió ízét. Egy-két szelet pirítóssal komplett vacsorát kapsz, érdemes kipróbálni.
Fotó: Shutterstock