Ha izgalomra vágysz, készíts sült cékla salátát avokádóval, kék sajttal és dióval

Nem szereted a céklát? Most megszereted!

SóBors 2018. augusztus 1.

A salátákban az a jó, hogy általában nincs velük sok teendő, de ha jól válogatjuk össze az alapanyagokat, az ízük, hát az valami fenomenális lesz. Ez a saláta pont ezt tudja.

A céklát sokan nem szeretik, de mivel borzasztóan egészséges, mégiscsak próbálják megszeretni. Ebben a salátában tutira menni fog. A magyar konyhában ugyan nem túl fantáziadúsan használjuk, leginkább savanyúságként fordul elő, az is főképp a menzákon, és, ha innen nézzük, érthető is, hogy miért nem nagy kedvenc a cékla. Ha viszont jól készítjük el, azzá válik.

baked_beetroot_salad_with_blue_cheese_and_avocado.jpg

Meg kell sütni, az a titka, így a benne lévő cukor karamellizálódik, és finom, édes ízt kap, mint minden más zöldség, amit a sütőbe toltunk. Ez után már csak pár finom falatot kell hozzákeverni ízesítésnek, és már kész is a remek saláta.

A titkos összetevő

Na jó, annyira nem is titkos, mert eláruljuk. A tetejére csöpögtessünk lime levet, ami egyrészt megelőzi, hogy az avokádó megbarnuljon, és egyébként is egységbe, harmóniába hozza a cékla, a rukkola, a kéksajt, az avokádó és a dió ízét. Egy-két szelet pirítóssal komplett vacsorát kapsz, érdemes kipróbálni.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9214124677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása