A spagetti húsgombóccal olyan népszerű étel, hogy időnként amerikai filmekben is szerepel úgy, mint aminek külön napot szentelnek minden héten. Egy nagy tál gőzölgő tészta, gusztusos húsgolyókkal össze tudja hozni a csapatot.
A spagettivel azonban van egy kis gond: nem igazán lehet kulturáltan fogyasztani, mert ide-oda csapkod, és a végén a ruhánk bánja a dolgot. Pedig csak egy jót akarunk enni, na, most már mindegy. Úgyhogy, ezt a problémát most megkerüljük, és spagetti helyett penne tésztával dolgozunk. A változatosság egyébként is gyönyörködtet.
A húsgolyók gömbölygetése ugyan kicsit macerás feladat, de korántsem annyira, hogy ne érné meg. Fél kiló darált húsból már elég tekintélyes mennyiséget lehet készíteni, amihez, ha hozzáadjuk a tészta és a paradicsom tömegét, igen kiadós adag étel készül.
Parmezán és bazsalikom
A recept egyébként semmi technikai bravúrt, vagy progresszív újítást nem tartalmaz, szóval bátran nekiállhatsz, ha valami finommal szeretnéd jól tartani a szeretteidet. Tuti sikert aratsz vele! Főleg, ha a tetejére még egy kis parmezán is kerül.
Fotó: Shutterstock