Könnyű francia lakoma ínyenceknek: fűszeres sült camembert baguette-tel

Ehhez nincs mit hozzátenni, menj, és süsd meg!

SóBors 2018. július 20.

A camembertről nekem mindig Párizs ugrik be, főleg, ha valami igazi jóféle, francia sajtot sikerül vásárolni. Ha pedig kis fadobozban árulják, akkor mi más lehetne a sorsa, mint fűszereket dugdosni bele, betolni a sütőbe, illatosra sütni, és baguette-tel kimártogatni?

Nem is kell hozzá más, csak egy pohár fehér bor, és már kész is az igazi ínyencfalat. Habár végtelenül egyszerűen elkészíthető étel, nem hétköznapi vacsorának való, hanem nagyon is meghitt alkalmakra, azokkal, akikkel olyan bizalmas viszonyban vagytok, hogy nem gond fokhagymát enni, sem pedig közösen mártogatni a lágy, meleg, fűszeres sajtot.

sult_camembert.jpg

A lényeg, hogy próbálj jó minőségű camembert-t levadászni, sőt, ha egy mód van rá, olyat, amit kis fadobozkában árulnak. Erre ugyanis szükséged lesz a sütésnél, ez fog majd tepsiként viselkedni. (Elárulom a lelőhelyet is, Aldiban tutira lehet kapni, de a Lidl és a Tesco is szokott tartani).

A baguette fontos elem, nem kiegészítő!

Ha friss, ropogós baguette-ed van, akkor hozzá ne érj, ha viszont már nem ropog a héja, ha megnyomod, vágd inkább szeletekre, kend meg vajjal, és tedd be a sütőbe a sajt mellé. Lényeg, hogy ezzel tunkold majd ki a sajtot a héjából. Isteni vacsorád lesz, garantáljuk!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214103061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása