A camembertről nekem mindig Párizs ugrik be, főleg, ha valami igazi jóféle, francia sajtot sikerül vásárolni. Ha pedig kis fadobozban árulják, akkor mi más lehetne a sorsa, mint fűszereket dugdosni bele, betolni a sütőbe, illatosra sütni, és baguette-tel kimártogatni?
Nem is kell hozzá más, csak egy pohár fehér bor, és már kész is az igazi ínyencfalat. Habár végtelenül egyszerűen elkészíthető étel, nem hétköznapi vacsorának való, hanem nagyon is meghitt alkalmakra, azokkal, akikkel olyan bizalmas viszonyban vagytok, hogy nem gond fokhagymát enni, sem pedig közösen mártogatni a lágy, meleg, fűszeres sajtot.
A lényeg, hogy próbálj jó minőségű camembert-t levadászni, sőt, ha egy mód van rá, olyat, amit kis fadobozkában árulnak. Erre ugyanis szükséged lesz a sütésnél, ez fog majd tepsiként viselkedni. (Elárulom a lelőhelyet is, Aldiban tutira lehet kapni, de a Lidl és a Tesco is szokott tartani).
A baguette fontos elem, nem kiegészítő!
Ha friss, ropogós baguette-ed van, akkor hozzá ne érj, ha viszont már nem ropog a héja, ha megnyomod, vágd inkább szeletekre, kend meg vajjal, és tedd be a sütőbe a sajt mellé. Lényeg, hogy ezzel tunkold majd ki a sajtot a héjából. Isteni vacsorád lesz, garantáljuk!
Fotó: Shutterstock