Csokis-kókuszos álomsüti: húsz perc alatt, sütés nélkül készül

Ha tudsz tejbegrízt főzni, ezt is el tudod készíteni

SóBors 2018. július 6.

Ismeritek a rumos-kókuszos csokikat? És mi a véleményetek róla? Én a magam részéről egyszerűen imádom ezt az ízkombinációt, annyira finom, annyira gondtalan, nyári, vidám... karibi hangulatú. Készítsünk akkor csokis-kókuszos-rumos süteményt kevés munkával, sütés nélkül! Isteni lesz, előre szólok.

A süti alja egy egyszerű kekszmorzsa kakaóval, vajjal, és jó sok rumaromával. A krém pedig, ha lehántjuk róla a sallangokat: valójában egy kókuszos tejbegríz. Ha szereted a tejbegríz állagát, akkor ez a süti neked való. A tejben szuperül kiadja az ízét a kókusz, amitől sokkal intenzívebb lesz a hatása, mint egy sima, kókuszba mártogatott édességé.

csokis-rumos-kokuszos.jpg

Ha akarod, már itt megállhatsz, elég, ha a süti tetejét megszórod egy kis kakaóval, vagy csokiforgáccsal. Az igazán keményvonalas rumos-kókuszos csokiimádók azonban tovább mennek, és készítenek egy vékony csokoládébevonatot is a süti tetejére.

Számolj időt a hűtésre!

A jól terülő, és jól vágható csokibevonatnak az a titka, hogy jó minőségű, legalább 65 százalékos csokoládéból dolgozunk, és adunk hozzá 2 evőkanál étolajat. Enélkül sajnos törni fog szeleteléskor. A csokimázat akkor érdemes ráönteni, amikor a krém már kellően lehűlt. Ez után még együtt hűthetjük a rétegeket egy-két órán át, csak győzzétek kivárni, és nem megdézsmálni kiskanállal, a hűtő mellett állva!

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8214079683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása