IR-kompatibilis kókusztekercs, de az íze olyan, mint az eredetinek

Lehet ám teljes kiőrlésű háztartási kekszet kapni!

Belsőolga 2018. június 13.

A sütés nélkül készíthető sütemények, megfigyelésem szerint mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem csak azoknál, akik eszik, hanem a készítőiknél is. A kókusztekercs alacsony szénhidráttartalmú, IR- és fogyókúra kompatibilis verziója következik.

Ez a süti az sima kókusztekercs gyorsan felszívódó szénhidrátoktól megfosztott változata. Vagyis, dehogy fosztottuk meg, csak jobbra cseréltük. Igaz, a teljes kiőrlésű keksz egy kicsit másképp viselkedik, mint a fehér lisztes, cserében szervezeten belül is másképp fog.

keksztekercs.jpg

Korántsem tudományos megfigyelésem szerint, a cukortól és a fehér liszttől lassan és alattomosan olyan szép nagyra lehet hízni, hogy az ember már a farmerei elajándékozásán töri a fejét (minek nézze, ha úgysem tudja felvenni). Ellenben, ha a kritikus alapanyagokat lassú felszívódásúra, vagy szénhidrátmentesre cseréljük, visszafordíthatjuk a megindult negatív folyamatokat.

A család nem fogja észrevenni a különbséget

Mindent egybevetve, aki szereti a kókusztekercset, az ezt a mentes verziót is szeretni fogja, és aki tud kókusztekercset csinálni, az ezt is képes elkészíteni. Habár akkor is sikerülni fog, ha most próbálod először. Lényeg, hogy a barna massza kezes hajlékony állagú legyen, hogy ne törjön el tekerés közben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914017206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása