Az étel, amitől mindenki retteg: Wellington

Így készül a Wellington bélszín

SóBors 2018. június 8.

Az étel, amitől Gordon Ramsay műsorai óta mindenki retteg. Mit tehet ilyenkor az ember? Felcsapja Gordon szakácskönyvét, és megpróbál boldogulni. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy ez az étel csak kiváló alapanyagokból sikerül jól. A hipermarketes marhahúsból (sőt, sajnos a legtöbb hentes által árult marhahúsból is) rágós lesz.

Nem spóroltam semmivel. A hús két hónapig érlelt bélszín húsmarhából. Én a marhahúst Gál Józsitól szoktam beszerezni, de bármelyik olyan hentes megfelel, aki érlelt marhát árul. Ez nem fölösleges sznobulás, hanem ésszerűség: egy ilyen ételt bosszantó butaság elrontani a rossz hússal. Meg is vettem a gyönyörű bélszíndarabot, majd egy éjszakán át tányéron hagytam szellőzni a hűtőben, hogy a vákuumszagtól megszabaduljak.

wellington.jpg

Mivel friss vargányát éppen nem sikerült hozzá kapni, jó minőségű, magyar szárított vargányát vásároltam. Ezt bármilyen friss vagy szárított gombával helyettesíthetjük. A sonka sem gépsonka, ha már minden klappol, ezen ne múljon.

Ne a leveles tésztán múljon!

A leveles tésztát nem szeretem magam készíteni, egyszerűen nem értek hozzá. Készen szoktam vásárolni, lehetőleg olyat, ami ki is van már nyújtva, így nem kell bajlódnom az egyenetlenségekkel. Viszont itt is érdemes figyelni az összetevőkre, az egyes gyártmányok között jelentős minőségi különbségek vannak

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4413846390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása