Ebben a köretben aztán jól elbújt a zöldség: Spenótos krumplipüré

Spenótos krumplipüré, formálj belőle Shrek fejet a tányéron!

SóBors 2018. június 7.

Itt a spenótszezon, ami ugyebár semmit sem jelent, mert úgyis mindenki fagyasztott téglákból dolgozik. Ez egyébként teljesen érthető is, kinek van kedve váltott vizekben mosni, tisztítani, blansírozni, passzírozni, ha jelképes összegért konyhakészen is hozzájuthat? Persze más a helyzet, ha egész levelekre van szükségünk, de most nem erről van szó, nyugodtan használhatjuk a jól bevált, fagyasztott megoldást.

Részemről egyébként sosem értettem, hogy mit nem szeretnek mások a spenóton, és szerencsére a gyerekeimhez sem jutott el az az információ, hogy a spenótot utálni kell, különben nem elég trendi a létezésük, vagy ilyesmi. Sőt, az egyik kedvenc ételük a spenót bármilyen formában, ami azért is különösen örömteli, mert ezek a szerény kis zöld levelek elképesztően sokat hozzá tudnak tenni az egészségünkhöz az antioxidáns flavonidjaikkal, meg a többivel, amibe nem megyek bele, mert ez egy gasztro oldal, nem pedig orvosi. Szóval egyetek sok spenótot, jól fogtok járni!

spenotoskurmplipure.jpg

Az Eddi konyhája blogon találtunk is egy szuper spenótos receptet, ami valószínűleg még a spenótot utáló gyerekeknek is be fog jönni. Mitől is ne, hiszen krumplipüré, amit mindenki szeret, ráadásul zöld, amitől még viccesen is néz ki.

Álcázott egészség

Az elkészítése sem bonyolult, és nem is kell hozzá semmi különös, a végeredmény mégis ötletes és jópofa köret lesz, sőt, még egészséges is, de ezt nem árulja el magáról, szerencsére, nehogy gyanút fogjanak a kölykök.

Megálltuk, egyetlen popeyes, vagy shrekkes poént vagy utalást sem sütöttünk el cikkírás közben, hősök vagyunk.

Nézelődjetek és inspirálódjatok ti is az Eddie konyhája blogon, ahol többnyire egyszerű és olcsó, mégis fantáziadós recepteket találhattok. Olyanokat például, mint ez az aszalt szilvával töltött cheddar sajtos csirkemell, vagy ez a házi kubu ital recept.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7514000774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása