Rizskoch, ahogy a nagymamád készítette

Klasszikus rizskoch

SóBors 2018. május 22.

Ha azt mondom, rizskoch, alighanem kivétel nélkül mindenkinek beugrik egy réges-régi emlék. Remélem, szép emlék, mert ebben a posztban arról lesz szó, hogy hogyan készül a rizskoch, jé.

Az alap ötlet tulajdonképpen annyi, hogy a tejberizst kissé lazábbá, szellősebbé tesszük a tojásfehérjével (a sárgájával meg összefogjuk), és sütőben gusztusos pirosra sütjük. Most, hogy így demisztifikáltuk a történetet, alighanem simán bele mersz kezdeni, még akkor is, ha nincs különösebb tapasztalatod a konyhában. Ha meg van, akkor pláne.

3934782_403085f4718474532750612bc5d6acc3_wm.jpg

Erősen nagymama-vonalas recept. A rizskoch olyan jó kis békebeli, nem csak édességnek megy el, de egy tartalmasabb leves után simán főételnek is. Nem egy villámkaja, de a tényleges munka nem túl sok vele.

Tejberizzsel indul

Főzünk egy jó kis tejberizst, de ezúttal vigyázva kavargatjuk, hogy ne törjenek össze a rizsszemek, attól lesz szép. A tojásfehérje habtól pedig szellős, laza, kellemes. Már csak egy kérdés van: mazsolával, vagy mazsola nélkül? Szerinted?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4313849574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása