Húsz perces recept: az igazi olasz tiramisu sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

Tiramisu

SóBors 2018. május 20.

A legtöbb olasz édesség ékegyszerű, mégis élünk-halunk értük. A jó tiramisu titka is csak annyi, hogy abból a pár hozzávalóból tényleg a hozzáférhető legjobbat vegyük. Még tippeket is adunk a beszerzéshez.

A tiramisu ideális nyári desszert: nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, és hűtve kell enni. Egyébként bátran lehet még nyáriasabbra variálni, a kávét és a kakaóréteget idénygyümölcsökre cserélni, finom eperrel, de akár citromos krémmel is. Ebben az esetben még jobb, ha az alkoholt is hozzáigazítjuk: citromoshoz pl. limoncello, epreshez eperbor, cointreau, vagy egy nem túl édes tokaji bor illik. Ebből is látszik, hogy ez nem egy gyerekeknek való desszert, habár kis fantáziával el lehet készíteni a "mentes" verziót is, ha nálatok is annyira olaszmániások a kölykök, mint nálunk.

4418076_11d052af66aac5c21e8abd6a5717a80b_wm.jpg

A tiramisu ráadásul pofonegyszerű is, az igazán finom végeredmény titka az, hogy tényleg vegyünk jót abból néhány dologból, ami kell hozzá. A mascarpone nem tejföl, a babapiskóta meg nem háztartási keksz.

Kipróbáltuk, ezek tényleg jók

Mascarponéból az itthoni mezőny elég lapos, abban viszont teljesen jól muzsikál a Spar, az Aldi és a Lidl saját márkása is (nem a light, a zsíros!). Babapiskótából pedig arra érdemes vadászni, amin a Savoiardi felirat díszeleg, ebből egy nagy csomag két tál elég nagy tál tiramisura is elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6613848472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása