Rakott krumpli szaftosan - ne sajnáld a tejfölt és a lepirított kolbászt

Rakott krumpli szaftosan

SóBors 2018. május 11.

Krumpli, kolbász, tojás, tejföl - a rakott krumplihoz csak ennyi kell. Az összetevők listája ugyan rövid, és az elkészítése sem bonyolult, az előkészületekre ugyanakkor, nincs mese, bőven rá kell szánni az időt.

Bármilyen edényben süthető, de két komplett rétegnél nem érdemes többet egymásra halmozni. A legeslegjobb pedig akkor lesz, ha van időnk előző este (vagy pár órával hamarabb) összerakni, félig megsütni, hagyni kihűlni, aztán egy plusz tejfölréteget a tetejére kenve befejezni a sütést. 

rakott_krumpli.jpg

Így lesz jó szaftos a rakott krumpli

Ha zsírosabb tejfölt használsz ehhez az ételhez, szaftosabb lesz, a soványabból inkább víz sül ki, úgy tapasztaltuk. És nem érdemes spórolni a tejföllel, egy rakott krumpli tényleg döbbenetes mennyiséget fel tud venni, pláne, ha kétszer sütöd.

A másik trükk, hogy érdemes a karikákra vagy félkarikákra vágott parasztkolbászt kicsit megpirítani egy serpenyőben, és a kisült zsírt is egyenletesen locsolgatni az ételre rétegépítés közben. Ha ezeket betartod, garantáltan nem lesz száraz a kaja.

Ahhoz, hogy a rakott krumpli rakott krumpli legyen, a következőket rétegezzük a sütés előtt: 1. megfőzött és felkarikázott krumpli, 2. megfőzött, felkarikázott tojás, 3. felkarikázott, kicsit megpirított kolbász, 4. sok-sok tejföl. Ebből is látszik, hogy itt az előkészületek tartanak sokáig.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1513841204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása