Egészben sült báránygerinc, ahogy Sárközi Ákos Michelin csillagos séf csinálja

Egészben sült báránygerinc recept Sárközi Ákostól

Koncz Andrea 2018. május 8.

Ha szeretnéd elkápráztatni a családot, barátokat, akkor bizony fel kötni a gatyát. Hogy mennyire? Hát, ahogy a Michelin csillagos séfek receptjeit nézegetjük, eléggé. De ne rajtunk múljon a te sikered, íme a Michelin csillagos Sárközi Ákos/Borkonyha egy receptje, méghozzá báránygerincből. 

És hogy érezd, nem gonoszkodni akarunk, azt is eláruljuk, hogy az alábbi recept a legegyszerűbb volt azok közül, amelyet a hazai Michelin csillagos (vagy csillagtalan, de híres) magyar szakácsok alkottak a Nespresso kérésre, az idei Atelier rendezvényre.

sarkozi-akos-1_26628923448_o_1.jpg

Az Atelier-receptek közös pontja (jé) a kávé, a fogások mindegyikébe valamelyik kávé ízét is belekomponálják. Szóval vissza  a receptekhez, mielőtt kiborulnál, milyen bonyolult ez az étel: a nálunk landolt csillagos receptek közül messze ez volt a legkevésbé macerás/egzotikus.

Ne pánikolj! Megcsinálhatod csak a húst is!

Mielőtt teljesen összeomlanál Sárközi Ákos receptjétől, szólunk, hogy senki nem fogja látni, ha nem készítesz mellé krémesített libamájjal töltött céklakarikát, bár borzasztó büszkék leszünk rád, ha mégis. 

Szóval egyszerűen elleshetjük a híres séftől a csupán a báránygerinc sütésének titkát is, ami összesen annyi, hogy befűszerezi, rendesen körbepirítja egy serpenyőben, majd tálalásig pihenteti. Ehhez csak fedd le egy lazán rádobott fóliával. És ne ijedj meg, ha tálaláskor rózsaszín a közepe, látod a fényképen, ennek ilyennek kell lennie. 

A húst a tányéron sózd, és már kész is vagy. Az összes többi, a céklatextúrák meg a libamáj, a bébikáposzta, a hagymakrém meg a kávéban főzött mogyoró már csak nagypályás menőség. Ha kedved van, csináld, de egy finom báránygerinc ezek nélkül is finom, és hát lássuk be, nem véletlenül Sárközi Ákosnak van Michelin csillaga helyettünk.

 

Ha kíváncsi vagy arra, mi mindent találtak ki a legjobb magyar szakácsok a kávés témára, akkor nézd végig ezt a galériát. Csak lehetőleg ne legyél nagyon éhes, mert úgy elég kegyetlen lesz. Tudom, miről beszélek, én éhesen néztem végig.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8613869850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása