Ha nincs sok időd, és szeretnéd elkápráztatni a családod/vendégeid valami extra kajával, akkor csakis a tavaszi tekercs jöhet szóba. Mivel mindenki szereti, teljesen biztos, hogy nem fogsz mellé ezzel a ropogtatnivalóval. Könnyű elkészíteni (tényleg tök egyszerű), és még jó olcsó is.
A tavaszi tekercs olyan kínai étel, amit még az is simán megeszik, aki egyébként nem szereti az ázsiai ízvilágot. A gyerekek imádják, mert kézzel lehet enni, és még ropog is. Szóval ha a te gyereked is utálja a zöldségeket, próbáld ki ezt a receptet – tuti befutó. Ja igen, akkor is, ha nincs gyereked.
A tekercseket rizspapírba kell csomagolni, de ne rémülj meg, ez nem papír, hanem egy igen vékony, megszárított tésztalap, amelyet felhasználás előtt vízbe mártva puhítunk kezelhetőre. Beszerezhető kis szerencsével nagyobb hiperekben, de ha ott nincs, ázsiai/keleti boltokban, delikáteszekben biztosan van. Nem drága, és sok van a csomagban.
Nyugi, helyettesíthető!
Ha minden kötél szakad, és muszáj tavaszi tekercset készíteniük rizspapír híján, réteslappal helyettesíthető. Másmilyen lesz, de azért elmegy.
Fotó: Shutterstock