Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni.
Ez a közel-keleti recept egyetlen különleges hozzávalót igényel, de azt tényleg érdemes beszerezni, mert sok mindenhez használható.
Megéri gránátalmaszirupot beszerezni
A gránátalmaszirup egy savanykás, fanyar és kesernyés adalék, ami salátákat, húsokat és desszerteket is feldob. Egy kis üveg évekig elég, szóval hosszú távú befektetés. Közel-keleti boltokban, bioboltokban lehet hozzájutni. Friss gránátalma is kell hozzá, de azt már szerencsére szinte minden piacon és szupermarketben árulnak.
10 perces, mégis különleges
A csirkemáj itt egy édes-keserű szirupos szószt kap sok fokhagymával és római köménnyel. Körülbelül 10 perc alatt készül el az egész, a szokatlan ízkombinációtól mégis váratlanul ütős, a gránátalmamagokkal együtt pedig még szép étel is lesz a végeredmény.
Fotó: Ács Bori/SóBors