Sült csirke meggymártással és pirított grízzel: adjunk neki egy újabb esélyt

Szász Eszter 2019. június 25.

Nem biztos, hogy népszerű leszek ezzel a recepttel, de én tényleg szerettem a menzán a főtt húst meggymártással. Na jó, főleg a meggymártást, mert az jó édes volt - és hozzá a pirított grízt. A húst nem ettem meg.

A menzán kínált ételben a marha tulajdonképpen a húslevesből megmentett hús, amihez valakik azt gondolták, hogy remekül passzol a meggymártás. Így keletkezett ez a fogás. Mellette a világ legegyszerűbb körete pihen, a pirított gríz, amire ráöntik a meggymártást, és kíváncsian várják, hányan eszik meg. Elárulom, nagyon kevesen. Egy iskolás gyereknek eleve eléggé bizarrul hangozhat a hús és a gyümölcs párosítása.

Pedig szinte mindegyik gyümölcs feldobja a húsételeket, gondoljunk csak a barackos vagy ananászos csirkére. Velem kivételesen jól jártak, mert a meggyet nagyon szeretem, meggylevesből bármennyit meg tudok enni, főleg abból a fajtából, amit a nagymamámtól tanultam. 

meggyeshu_s.jpg

Ez az a recept, amit nem kell újragondolni, mert pont a menzás jellegtől lesz finom, persze csak annak, aki szereti. A legendás menzás csokis piskótát se akarjuk megváltoztatni, épp úgy finom, ahogy az iskolában kaptuk.

Még finomabb csirkemellből

A meggyes receptekben az a jó, hogy nem kell megvárni a szezont, fagyasztott meggyből is elkészíthető, de most nyáron készítsük frissből. Miután a főtt marha íze nem ébresztett bennem kellemes emlékeket, vajon sütött csirkét tálaltam a klasszikus pirított gríz-meggymártás pároshoz.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014814510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása