Szendvicsomlett: ropogósra sült kenyér, lágy tojás, puha zöldségek

Sági Zsófia 2019. június 19.

Ez a recept szerelem volt első látásra: az egyik barátnőm ajánlotta a szendvicsomlettet, ami annyira látványos és ínycsiklandó volt a kép alapján, hogy rögtön el kellett készítenem. 

Nem ragaszkodtam hűen a recepthez, igaziból itt nincs is mihez ragaszkodni, érzésre mennek bele az alapanyagok. Megpróbáltam azért leírni nektek a körülbelüli értékeket, de a toast méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tojásra és zöldségre lesz szükség.

szendvicsomlett.jpg

A szendvicsomlett lényegében egy toast, aminek a közepébe négyzetet vágunk, majd odatesszük az előre megdinsztelt zöldségeket, a tojást és a sajtot. A kivájt rész sem megy kárba, miután megsült a töltelék, utána visszahelyezzük azt is a toastra, majd szépen odapirítjuk. 

Amennyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető, annyira látványos fogás, ha hirtelen kell valamit a vendégeknek készíteni, tökéletes megoldás. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414898092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása