Ez a recept szerelem volt első látásra: az egyik barátnőm ajánlotta a szendvicsomlettet, ami annyira látványos és ínycsiklandó volt a kép alapján, hogy rögtön el kellett készítenem.
Nem ragaszkodtam hűen a recepthez, igaziból itt nincs is mihez ragaszkodni, érzésre mennek bele az alapanyagok. Megpróbáltam azért leírni nektek a körülbelüli értékeket, de a toast méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb tojásra és zöldségre lesz szükség.
A szendvicsomlett lényegében egy toast, aminek a közepébe négyzetet vágunk, majd odatesszük az előre megdinsztelt zöldségeket, a tojást és a sajtot. A kivájt rész sem megy kárba, miután megsült a töltelék, utána visszahelyezzük azt is a toastra, majd szépen odapirítjuk.
Amennyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető, annyira látványos fogás, ha hirtelen kell valamit a vendégeknek készíteni, tökéletes megoldás.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors