A cideres csirkecomb nem csak egy gyorsan elkészíthető főétel, de még mosogatni is alig kell utána, hiszen az egész egy serpenyőben készül. A különleges mustáros szósztól az omlós csirkecomb szaftos lesz, a lepirult almától pedig különlegesen finom ízkombináció jön létre.
Az almából mindig sütemények, desszertek, esetleg saláták készülnek, pedig húsok mellé is kiváló választás. Ha pedig almát használunk a körethez, akkor miért ne bolondítsuk meg a szószt is vele? Például alma cider formájában.
Frissen a legjobb az elkészült cideres csirke, de ha maradna belőle, akkor 1-2 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben. Melegítéskor öntsük nyakon a húst egy kis adag alaplével, így nem fog kiszáradni, szaftos marad. Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellfilét is, de akkor nagyon oda kell figyelni a sütési időre, nehogy túlsüljön és cipőtalp állagú legyen.
Ez az étel proteinben gazdag, kalóriában szegény - főleg ha csirkemellből vagy bőr nélküli combból készítik -, úgyhogy tökéletes főfogás lehet fogyókúrázók számára is. Egészséges, finom, gyorsan megvan és még mosogatni sem kell utána - lehetne ennél jobb?
Fotó: Shutterstock