Ciderrel sült csirkecomb - Csak egyszer kell utána mosogatni!

Sági Zsófia 2019. június 14.

A cideres csirkecomb nem csak egy gyorsan elkészíthető főétel, de még mosogatni is alig kell utána, hiszen az egész egy serpenyőben készül. A különleges mustáros szósztól az omlós csirkecomb szaftos lesz, a lepirult almától pedig különlegesen finom ízkombináció jön létre. 

Az almából mindig sütemények, desszertek, esetleg saláták készülnek, pedig húsok mellé is kiváló választás. Ha pedig almát használunk a körethez, akkor miért ne bolondítsuk meg a szószt is vele? Például alma cider formájában. 

ciderescsirke.jpg

Frissen a legjobb az elkészült cideres csirke, de ha maradna belőle, akkor 1-2 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben. Melegítéskor öntsük nyakon a húst egy kis adag alaplével, így nem fog kiszáradni, szaftos marad. Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellfilét is, de akkor nagyon oda kell figyelni a sütési időre, nehogy túlsüljön és cipőtalp állagú legyen. 

Ez az étel proteinben gazdag, kalóriában szegény - főleg ha csirkemellből vagy bőr nélküli combból készítik -, úgyhogy tökéletes főfogás lehet fogyókúrázók számára is. Egészséges, finom, gyorsan megvan és még mosogatni sem kell utána - lehetne ennél jobb? 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4114498034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása