20 perces pikáns, csirkés szélesmetélt: articsókaszívvel és kapribogyóval

Szász Eszter 2019. május 14.

Tésztából sosem elég. Legalábbis nekem. Ha ügyesen variálom a feltéteket, az sem tűnne fel, ha minden nap tésztát kellene ennem. 

Attól függően, hogy mit pakolunk rá, lehet egészen könnyed vagy laktatóbb fogás, húsos, vega és vegán is. Ahogy melegszik az idő, inkább a könnyedebb ízeket keressük. Én szeretem, ha hús is szerepel az ételben, legtöbbször csirkemellet teszek a tésztára, amit zöldségekkel variálok. Sokszor már így is tökéletes fogást kapok, de egy könnyed szósz is jót tesz neki. 

articsokas_kapribogyos_szelesmetelt.jpg

Ezt a csirkés-articsókás változatot koktélparadicsommal és kapribogyóval dobtam fel. A szószhoz húsleves alaplét és száraz fehérbort használtam.

A méltatlanul mellőzött zöldség

Az articsóka nagyon finom és egészséges. Az ókorban a gazdagság és a jólét jelének számított, az ünnepségeken és lakomákon kulináris különlegességként szolgálták fel, és azóta is ínyencségnek számít. Az articsókának a szívét fogyasztják. Elég markáns az íze, nem is nagyon kell fűszerezni. A citromlé remekül passzol hozzá.

Az articsóka levelét a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban is felhasználják, jótékonyan hat az epeműködésre, valamint javítja az emésztési panaszokat és csökkenti a koleszterinszintet. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414814298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása