Egy marék zölddel az unalmas reggeli tojásból könnyűszerrel ízletes, színpompás lepény kerekedhet. Minden falatjában ott a friss tavasz.
A tavasz a csodás zöldfűszerek szezonja. Én már-már mániákusan pakolom mindenbe, amibe csak lehet. Frissebbnek, könnyebbnek érzem így az ételeket.
A reggeli nem a kedvenc étkezésem, de nem azért, mert ne szeretném. Sőt, imádom. Csak valahogy az egész olyan körülményes. Hétköznap reggel az ember általában siet, készülődik. Közben viszont ott motoszkál a fejében a gondolat, a sokszor sulykolt életvezetési tanács, hogy reggeli nélkül ne induljunk el otthonról.
Gyors és meleg reggeli?
Ehhez jön hozzá a beakadásom, hogy meleg is legyen az a bizonyos reggeli. Egész télen jöttek-mentek a kásák a konyhámban, már gondolni sem bírok az ilyen állagú ételekre. De akkor mi legyen? Tojás, hát persze. Én általában vasárnap reggelente készítek belőle a családnak, de mivel mindenki mást szeret, általában az egész délelőttöt a konyhában töltöm.
Éppen ezért az alábbi recept szigorúan egyszemélyes, villámgyors, kényelmi étel, ami szuper finom, egészséges. Garantáltan jól indul majd a fárasztó munkanap.
Fotó: Pataki-Szabó Fruzsina/Sóbors