Ragacsos, szójaszószos csirkefalatok - Kínai vacsora 15 perc alatt

Gedeon Lili 2019. április 27.

Gondolom, nem én vagyok az egyedüli nő, aki rajong azokért az ételekért, amiket készen, olcsón és gyorsan megkap nagybevásárlás és órákon keresztül a tűzhely mellett való ácsorgás nélkül.

A kínai büfék valamiért mindig is a szívem csücskei voltak, és bár az összes szószos csirkének ugyanolyan az íze, minden egyes alkalommal hosszú perceken át dilemmázok, hogy most vajon a brokkolisat vagy a hagymásat kóstoljam-e meg.

Az egyetlen biztos pont, amit semmi pénzért nem hagynék el a rizstészta mellől, azok a ragacsos csirkefalatkák. Talán ez az az étel, amiről minden porcikám tudja, hogy nem a legegészségesebb, de alkalomadtán, ha már betévedtem egy kínai étterembe, nem bírom ki, hogy hacsak fél adagot is, de ne kérjek belőle.

csirkefalatok_1200.jpg

Gyors, olcsó és még egészségesebb is

Otthon készítve azon az előnyén kívül, hogy még a késznél is olcsóbbra jön ki, és nagyjából azonos idő alatt elkészül, mint amikor egy nagyobb sorba csöppenünk a büfében, hatalmas plusz, hogy míg a helyben fogyasztott kínainál a salátaválaszték kimerül a káposztasalátában, úgy otthon bátran keverhetsz hozzá egy könnyed köretet különböző zöldségekből. Így a lelkiismeretünk is nyugodtabban veszi ezt a kis bűnözést. Ha pedig rizstészta helyett barna rizst, vagy akár valamilyen alternatív gabonafélét készítesz mellé köretnek, már-már majdnem az egészséges zónába kerül ez az ínycsiklandó feltét. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1014331225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása