Pikáns remoulade mártás - Minden unalmas ételen csavar egyet

Ács Bori 2019. április 5.

A remoulade a majonézes mártások királya, annyi izgalmas íz és állag van benne egyszerre, hogy messze lekörözi az összes hozzá hasonló versenyzőt. Nagyon sok mindenhez illik a hamburgertől kezdve a sima rántott húson át egészen a húsvéti sonkáig.

És a jó tulajdonságainak felsorolása itt még nem ért véget. A remoulade voltaképpen egy luxus-tartár, amibe egy csomó minden kerül. Rengetegféle receptje létezik, vannak minimalistább és hedonistább változatai. Mindig megy bele többféle zöldfűszer, például metélőhagyma, petrezselyem, de gyakran tárkony is. 

Változatai

Van sárga és piros verziója: a pirosba csili, a sárgába tojássárgája kerül. Szinte mindig tesznek bele kapribogyót, de bizonyos változatai finomra vágott csemegeuborkát is tartalmaznak, valamint néha tormát és szardellát is. Természetesen házi majonézzel elkészítve lesz a legfinomabb.

remoulade.jpg

Mivel több húsvétkor is használatos alapanyag fordul elő benne, például kemény tojás és torma, nagyon jól szolgál olyan esetben, ha a sonkát már meguntuk, vagy fel akarjuk dobni valamivel.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8314719475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása