Frissítő quinoa-saláta tavaszi zöldekkel - Feltölti a kimerült vitaminraktárakat

P. Szabó Fruzsi 2019. március 19.

Itt a tavasz, és egyre több finom, friss zöldség van a piacon. Ebbe a salátába retek és spenót kerül, mindkettő remek választás, a tavaszi szezon két alapdarabja.

Kötelező ilyenkor friss idényzöldségeket enni. A tél folyamán kimerült vitaminraktáraink feltöltésének fontos forrásai a zsenge, tavaszi zöldfélék.

quinoa2.jpg

Hogy a saláta kellőképpen kiadós legyen, a közkedvelt dél-amerikai álgabona, a quinoa, és tojás is kerül bele. A quinoa már önmagában remek fehérjeforrás, de a tojással együtt egészen zseniális. Quinoát egyébként nem csak a fehérjetartalma miatt érdemes fogyasztani, remek gluténmentes alapanyag, tele van rosttal, így jót tesz az emésztésnek, továbbá magas B-, C- és E-vitamin, valamint kálium, kalcium, magnézium, vas és cink tartalma. A céklából választható színes, rózsaszín fehér is, sőt, akár sárga is.

Egy jó salátát egy jó öntet tesz igazán finommá. A vitamindús, quinoás tavaszi salátát egy frissítő, citromos-tahinis öntettel koronázzuk meg. Reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is ideális választás ez a finom saláta.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3014687964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása