Illatos, színes sültpaprika-krémleves - Feldobja a tavasz elejét

P. Szabó Fruzsi 2019. március 5.

Már unjuk a hűvös időt és a gyökérzöldségekből készült ételeket? Ezzel a színpompás paprikakrémlevessel egy szempillantás alatt a tányérunkra varázsolhatjuk a nyár ízeit.

Ha valaki, akkor én imádom a telet. De ilyenkor, tél végén, azért már eszembe jut néha a nyár, amikor minden színpompás, a piac tele van friss zöldfűszerekkel, érett gyümölcsökkel és zöldségekkel.

paprikaleves1.gif

Az egyik, ami legjobban hiányzik a téli zöldségrepertoárból, az a friss, ropogós paprika. Mivel alapvetően a helyben termő zöldségek és a szezonalitás híve vagyok, nem szívesen veszek se a világ másik végéről ide utaztatott kaliforniai paprikát, se pedig fóliás "bolond-paprikát". Pedig, példának okáért, a kápia még ilyenkor is szépséges, úgyhogy megértem, ha valaki alkalmasint elcsábul. Ebben az esetben a sütőben, vagy ha van lehetőségünk, egy jó kis platnin pörköljük feketére a paprikákat.

paprika.gif 

Ha azonban nem engedünk szezonális elveinkből, de mindenképpen szeretnénk paprikakrémlevest készíteni, akkor használjunk házilag eltett vagy bolti, marinált sült paprikát. Így még a sütéssel sem kell bajlódni, azon nyomban neki is láthatunk a leves elkészítésének. Pofonegyszerű és gyönyörű étel. 

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514640766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása