Fűszeres török tojás: kifinomult reggeli ínyenceknek

Ács Bori 2019. február 23.

Azt hittem, a tökéletes buggyantott tojáson már nem nagyon lehet sokkal többet emelni, mert magában is szép, talán a tojás legszebb formája, és ha sikerül úgy elkészíteni, hogy érintésre kicsorduljon a belsejéből a sárgája, akkor az egyik legfinomabb is. 

Most kiderült, hogy lehet még egy fokozattal emelni rajta. Ebben a török receptben csak néhány dolog kerül egy tökéletes buggyantott tojás alá és fölé, mégis, ez a pár apró kiegészítő összetett és kifinomult reggelit varázsol belőle.

Eredeti környezetében nemcsak reggeliként működik, hanem mezzékből álló étkezéseken is, amikor sokféle étel kerül az asztalra egyszerre ebédre vagy vacsorára. Leggyakrabban saláta kíséri, sőt, szoktak a joghurthoz adni friss zöld fűszereket is, például kaprot. 

to_ro_k_joghurtos_toja_s.jpg

A buggyantott tojás elkészítésének fortélyait ebben a bejegyzésben olvashatják el újra. A lent leírt török verzióhoz nagyon krémes, nagyon sűrű görög joghurtra van szükség és vagy jófajta fűszerpaprika, vagy nagyon finom fűszerpaprika olaj is kell, meg egy szelet nagyon jó kenyér.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614624956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása