Csokis tiramisu pohárban – Ha elegáns, de egyszerű édességre vágysz

Sági Zsófia 2019. január 18.

A tiramisu krémes és csodás édesség, aminek most a csokoládés, pohárdesszertes verzióját mutatom meg.  

Az emberek a kávéfogyasztás szempontjából két táborba sorolhatóak be: vannak, akik imádják a kávét és vannak, akik utálják. Mindkettő típus gyakori, úgyhogy egy kávés desszert nem biztos, hogy minden esetben megállja a helyét. 

csokistiramisu.jpg

A csokoládéval azonban nincsen ilyen gond, legalábbis nem sok olyan embert ismerek, aki kimondottan utálná a csokikat, úgyhogy tökéletes választás lehet ez a tiramisurecept, ha vendégeket várunk. 

Bár több lépésből áll ez a desszert, mindegyik eleme nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, úgyhogy hamar össze lehet dobni ezt az elegáns és isteni finom tiramisut. Egy csokiszirupból, egy csokiganache-ból és egy mascarpone-s töltelékből áll a csokoládés változat. 

Az eredeti recepttől eltérve tojás nem kerül a krémbe, ez is gyorsítja a folyamatokat. A recept 6 db két decis pohárra vonatkozik, de a pohár méretétől függően készíthetünk kevesebb, de nagyobb vagy több kisebb adagot. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4814551470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása