A tiramisu krémes és csodás édesség, aminek most a csokoládés, pohárdesszertes verzióját mutatom meg.
Az emberek a kávéfogyasztás szempontjából két táborba sorolhatóak be: vannak, akik imádják a kávét és vannak, akik utálják. Mindkettő típus gyakori, úgyhogy egy kávés desszert nem biztos, hogy minden esetben megállja a helyét.
A csokoládéval azonban nincsen ilyen gond, legalábbis nem sok olyan embert ismerek, aki kimondottan utálná a csokikat, úgyhogy tökéletes választás lehet ez a tiramisurecept, ha vendégeket várunk.
Bár több lépésből áll ez a desszert, mindegyik eleme nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, úgyhogy hamar össze lehet dobni ezt az elegáns és isteni finom tiramisut. Egy csokiszirupból, egy csokiganache-ból és egy mascarpone-s töltelékből áll a csokoládés változat.
Az eredeti recepttől eltérve tojás nem kerül a krémbe, ez is gyorsítja a folyamatokat. A recept 6 db két decis pohárra vonatkozik, de a pohár méretétől függően készíthetünk kevesebb, de nagyobb vagy több kisebb adagot.
Fotó: Getty Images